Koncepció:
Talpunk alatt geometrikus mederben folyik a patak. Tiszta vizében csak válogatott, szívós növények teremnek meg. Az edzett üvegen keresztül úgy tekinthetünk le rájuk, mint amikor a mélyben megmaradt ókori töredékeket szemléljük egy múzeumban. Ugyanaz a víz, ám mégsem ugyanaz.
Fölötte, a megemelt standon nemesacél és metszett üvegek uralják a konyhát. Az erezetek és a virágmotívumok mint egy japán metszeten: komponálva, kimérve, világosan. Ilyenek lettek, mert a keringő nedvekkel átjárta őket a tápanyag.
A jövő gasztrolaborjának a gazdája itt okosan állíthatja össze az étkeket. Tervezetten és nyugalomban. Egy mester nem rögtönöz, hanem kimér. Még kóstolásra sincs szüksége: elég, ha megvannak a minőségi alapanyagai, a folyamatok pontosságát garantáló intelligens gépei és a megfelelő impulzusai, hiszen így előre kiszámíthatóan sikerülnek a legérzékenyebb ízlésre optimalizált táplálékai, elixírjei.
Nem siet, csak érzékel és gondolkodik. És csak figyel élesen, hogy mi történik. Hogy miből mi születik a mondott időre.